Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drahé kameny N - Z

 NEFRIT

Zabraňuje agresivitě, tiší žal a smutek, pomáhá nositeli nevzdávat se a nepropadat beznaději. Podporuje umění rychle se rozhodovat, bystře uvažovat a tolerovat ostatní. Léčí záněty a špatnou funkčnost ledvin. Pomáhá vyplavovat písek z močového ústrojí. Čistí organismus.Čistí se pod proudem vlažné vody a nabíjí se na přímém slunci.

 

OBSIDIÁN

Velmi silný ochranný kámen před magickými útoky, zlem a veškerou negativitou. Ochraňuje nositele před špatnými vlivy, ale na druhou stranu může pomáhat i špatným lidem v nekalých kouscích. Dodává víru ve vlastní sílu, ale může způsobovat i deprese. Tento kámen pomáhá při různých zkouškách a důležitých rozhodnutích. Pro své silné a dvojaké účinky by měl být nošet společně s křišťálem, který reguluje. Působí jako přírodní antibiotikum, posiluje zažívací orgány a detoxikuje organismus. Druhy obsidánů - vločkový, duhový a mahagonový. Čistí se pod proudem vlažné vody nebo přes noc v misce vody spolu s křišťálem. Nabíjí se ráno a v podvečer na přímém slunci. Vyjímku tvoří duhový obsidián, který je citlivý na žár a prudké světlo, proto jej nabíjíme jen za jasné noci za svitu hvězd, za přibývání Měsíce nebo nejlépe za úplňku. 

 

OPÁL

Obsahuje barvy i schopnosti všech dalších kamenů, proto může být nabit a naprogramován každým druhem energie. Přináší štěstí, pomáhá při astrálních projekcích, učí nás, že vše, co vyšleme, se nám vrátí zpět. Zesiluje zvláštnosti charakteru a odhaluje osobní vlastnosti, které je třeba přeměnit. Vyvolává věrnost a loajalitu. Léčí infekce a horečku, odstraňuje premenstruační syndrom, pomáhá při porodu, čistí krev a ledviny. Na čištění je velmi křehký a choulostivý. Čistíme jej pod proudem polovážné vody a nabíjíme bud na denním světle, bez doteku slunečních paprsků, nejlépe brzy zrána a nebo za jasné noci při úplňku. 

 

PYRIT

Má rychlý léčebný účinek. Učí diplomatickému jednání, zvyšuje příliv nových myšlenek, pomáhá při plánování. Zvyšuje sebedůvěru. Ulevuje při úzkosti, zklamání a melancholii. Vhodný při duševní práci. Odstraňuje nespavost způsobenou špatným trávením. Zlepšuje paměť a odstraňuje únavu, napravuje poškození DNA. Nedoporučuje se nosit na těle, pro jeho citlivost na pot a kosmetiku. Neměl by se ani máčet ve vodě ani vystavovat prudkým změnám teplot. Proto ho čistíme představou a nabíjíme pomocí horského křišťálu, na nepřímém slunci. 

 

RODONIT

Navozuje pocit lásky, pomáhá uzemnit energii, odstraňuje následky šoku a paniky, pomáhá v případech závislosti na jiných osobách, sebepoškozování nebo následků zneužívání. Dodává schopnost odpouštět. Pomáhá odradit od pomsty, zůstat v klidu ve stresových situacích. Hojí rány, včetně bodnutí hmyzem, zvyšuje plodnost, léčí záněty kloubů, artritidu, imunitní systém. Čistíme ve vlažné vodě, nabíjíme na nepřímém slunci a v mezičase jej uchováváme na křišťálu ve tmě nebo v příšeří. 

 

RUBÍN

Je to kámen bohatství i ochrany. Podněcuje touhu po životě a sexuální aktivitu. Zahání strach, smutek a negativní myšlení. Přináší klidný spánek. Předchází střevním potížím, ulevuje při gastritidě. Čistí lymfatický systém a slinivku břišní. Čistí se v misce nebo pod tekoucí vodou. Nabíjí se na slunci a pokud jej dlouho nepoužíváme, odkládáme ho na horský křišťál. 

 

RŮŽENÍN

Je symbolem lásky, krásy a uzdravování. Pomáhá nesmělým se projevovat a dávat najevo své city. Zaceluje rány na srdci způsobené odmítnutím, zklamáním, hrubostí či nevšímavostí našich blízkých. Dává sílu odpouštět. Je to vynikající kámen při zdolávání krize středního věku. Léčí infekce močového ústrojí. Má výborný vliv na neplodnost u mužů. Je velmi vhodný pro děti. Hojí puchýře, popáleniny a vyhlazuje pleť. Pomáhá při dlouhodobých nemocích. Čistíme ve vodě a nabíjíme jej na nepřímém slunci. 

 

SELENIT

Výborný pro duchovní práci. Podporuje telepatii a komunikaci s Anděli. Udržuje klid a mír. Uklidňuje zmatek v duši. Dodává tělu velké množství energie. Rovná páteř a léčí její problémy. Zmírňuje těhotenské nevolnosti. Používá se při epilepsii. Podporuje kojení. Selenit je ve vodě rozpustný ! 

 

SLUNEČNÍ KÁMEN

sunstone-boulder.jpg

Je silně nabitý sluneční energií. Vnitřně prozařuje. Řadí se mezi ochranné kameny. Vnáší do života radost a teplo. Naučí umění říkat lidem " NE ". Působí proti depresi a pocitu osamělosti. Pomáhá lidem, kteří mají problém při střídání ročních období. Pomáhá při chronických bolestech v krku, ulevuje od bolesti, revmatismu a potížích s chrupavkami. Čistí se pod proudem vody nebo přes noc v misce s vodou. Nabíjí se na přímém slunci. 

 

SMARAGD

Kamen úspěšné lásky, přivádí ji do našeho života, přivolává věrnost a štěstí. Spojuje nás s přírodou. Posiluje paměť, zvyšuje vnímavost. Silný ochranný kámen, během noci zadržuje noční záření. V podnikání zajišťuje dobré obchody, podporu odbytu. Jeho barva působí blahodárně na zrak, posiluje unavené oči, pomáhá při šedém zákalu. Dokáže pomáhat při léčbě zhoubných nádorů. Je velice choulostivý minerál, který na sebe váže veškerá napětí, tedy i negativní vibrace vašeho organismu. Může se stát, že i pukne, když se s ním nezachází tak jak má. Po každém použití důkladně omýt pod vlažnou vodou a nepřepínat jeho síly. Nabíjet ho jen krátce na nepřímém slunci. 

 

SODALIT

Má nejintenzivnější vibrace mezi modrými kameny. Prohlubuje meditaci, rozvíjí a zklidňuje mysl, dodává odvahu, chrání před konflikty. Odhaluje příčiny obav, fobií, pocitů viny a svazujícího jednání, zvyšuje sebevědomí. Pomáhá léčit potíže způsobé stresem. Čistí lymfatický systém i jednotlivé orgány, snižuje krevní tlak a horečku. Čistí se pod proudem vlažné vody, nebo přes noc, nejlépe za úplňku, v panenské půdě. Nabíjí se na křišťálu na přímém slunci. 

 

TOPAS

Mírní strach, depresi a vztek. Zabraňuje náměsíčnosti a nočním můrám. Přináší hojnost a radost. Dobíjí, uklidňuje, motivuje. Je kamenem lásky, vhodný pro umělce. Pomáhá při snižování váhy, ale též bojuje s anorexií, mírní revmatismus. Čistí se ve vlažné vodě a nabíjí se jen krátce na nepřímém slunci.

 

TURMALÍN

Je jedinečný kámen ve všech směrech. Nemá nikdy nepříznivý účinek. Působí ve prospěch svého majitele. Pohlcuje negativní vibrace, odstraňuje zlost, vztek, je ochranným šamanským kamenem. Zvyšuje sebedůvěru a nezávislost. Účinně léčí tělo i duši. Zvyšuje imunitu, léčí dětská onemocnění, usnadňuje porod, pomáhá při dyslexii. Čistí se krátce pod proudem vlažné vody a nabíjíme na přímém slunci. 

 

TYGŘÍ OKO

Ochranný kámen nošený jako talisman před nebezpečím. Pomáhá uzemnit lidi, kteří ztratili pojem o realitě. Je to hřejivý kámen, přitahuje peníze a bohatství. Potlačuje deprese. Pomáhá při léčbě zlomených kostí, působí na rozmnožovací orgány, zpomaluje metabolismus, mírní stres a nadměrnou sexuální touhu. Čistí se pod proudem vlažné vody a nabíjí se bezproblémů na přímém slunci. 

 

TYRKYS

Posvátný, ochranný a léčitelský kámen. Je to amulet cestovatelů. Velice vhodný pro meditace. Uklidňuje řečníky při vystoupení před veřejností. Brání sebepoškozování. Podporuje romantickou lásku. Majiteli přináší bohatství a radost. Předchází migrénám a zlepšuje imunitní systém. Výborný proti zánětům. Pozitivně působí na zrak a na dnu. Raději tyrkys nenosíme na těle, protože je velice citlivý na pot a kosmetiku. Čistí se ve vlažné vodě a někdy se nechává prostě jen tak odpočinout v panenské půdě. Po pár dnech nabyde opět svou energii. Nabíjíme na nepřímém slunci.

 

UNAKIT

Tento kámen má pověst, že je kamenem vizí a věštění, proto je vhodný i k meditacím. Objasňuje příčiny blokací. Umístěný v prostoru navozuje příjemnou energii, ruší škodlivé TV záření. Pomáhá při rekonvalescenci, léčí rozmnožovací orgány, pomáhá těhotným ženám, podporuje růst vlasů a kožní tkáně, pomáhá i přibírat na váze. Čistí se pod proudem vlažné vody a nabíjí se na slunci. 

 

VLTAVÍN

Probouzí telepatické a jasnovidecké schopnosti. Pomáhá odprostit od tíživých myšlenek a pout, které nám brání v pohybu a rozletu. Zbavuje toxických látek v těle, posiluje imunitu a pomáhá při dýchacích obtížích. Čistí se pod proudem vlažné vody a nabíjí se slunečními paprsky nebo za úplňku. 

 

ZÁHNĚDA

Dodává sílu při rozhodování a zahání strach. Pohlcuje elektrosmog, podporuje detoxikaci a bojuje proti nočním můrám. Pomáhá při potížích s komunikací. Je vynikající proti bolestem hlavy, mírní stres a uklidňuje nervovou soustavu. Pomáhá při chemoterapiích. Tento kámen na sebe váže mnoho negativních energií, proto je nutné mu věnovat při očistě obzvláště péči. Kombinujeme očistu v misce s očistou pod tekoucí vodou. Nabíjí se dostatečně dlouho na křišťálu na nepřímém slunci. 

 

 

 

 

Zdroj : www. nefertitis.cz

            www.ladyrovena.blog.cz

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář